(S)Ikerblog (Janka és Rebeka)

A papír formátumhoz már öreg vagyok, az írásom csúnya, a memóriám nem a régi. Miről fog szólni a blog? Rólunk, hogy végre, hosszú idő után két kis csoda (s)iker(ült). Lilypie Second Birthday tickers

Gondolat

"Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel." Kodály Zoltán

Videó

Kaptam...

Galagonya6: bloggerdíj

Utolsó kommentek

  • knnóri: Gala, az első bekezdést akár én is írhattam volna, minden szava igaz rám is. :D És igen, a locspoc... (2010.09.14. 09:32) Mozgalmas délelőtt - beteges délután
  • Galagonya6: KÖSZÖNJÜK!!! (2010.09.06. 21:45) Rebus-nap
  • Míra és Réka Anyukája: Boldog névnapot Rebekának! M,R,K,Á (2010.09.06. 21:43) Rebus-nap
  • Ancesz: :))))) (2010.08.27. 07:40) Gyerekszáj
  • Galagonya6: Köszönjük! Én mindig nagyon különbözőnek látom őket, de az utcán, ismeretlenek mindig sok hasonlós... (2010.08.26. 12:44) Közös falatozás
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mérföldkövek

Hóforduló (17.)

2010.05.09. 11:52 - Galagonya6

Címkék: játék kommunikáció fejlődés szókincs hóforduló fogacska

Kicsit lemaradtam ezzel a poszttal. Kell hozzá idő (ami nincs), ihlet (ami szintén nincs), meg egy nagy adag emlékkép összeszedegetése az elmúlt egy hónapból (ez is nehezen megy két hét betegeskedős-nem alvós időszaka után).

 

Alapadatok: passz...időszerű lenne már mérni...Janka -érzésem szerint- 10 kg alatt, Rebus meg úgy 3-400 grammal fölötte. Viszont a ruhatárukból látom, hogy nőnek. Erősen szanálnom kellett az elmúlt hónapban.

Evés: Kézzel, villával, kanállal, maszatosan, még a járólap is merő kaja. Rebus a betegségben is viszonylag jól, Janka mindent, de jóval kevesebbet. És isznak. Cumiüvegből, csőrösből, varázsitatóból és üvepohárból is. Janka sokat, Rebi kevesebbet. (Pancsolni a vízzel  -viszont- mindketten szeretnek.)

Alvás: Azt hiszem kijelenthetem: nappal már csak egyszer alszanak. Betegség idején becsúszhat még egy alvás, de nem ez a jellemző. Az éjjelek kicsit jobbak....hogy aztán megint rosszabbak legyenk...:)

Fog: Jankának 16 db. Rebusnak 15.

Mozgás: Állandó jövés-menésben. Szeretnek sétálni. Ebben Janka a kitartóbb, Rebus inkább kényelmes. Gyakran szeret/ne az utolsó pár száz méteren kézben lenni. Őrül motorosok. Rebus "kikészít" azzal, hogy állandóan fel-le száll/na a motorra.

 Kommunikáció: 

A legújabb, hogy a Bekakáltál? kérdésre -ha van kaka pelusban- mindketten válaszolnak: Be. Illetve Rebus kissé palócosan inkább az e és a közötti hangot ejti.

Sokat halandzsáznak, "mondókáznak". Mostanában egyre többször kapom el, hogy egymással "váltanak pár szót".

Próbálgatják a szavakat utánunk mondani. Általában csak az első szótagok sikerednek (vagy az utolsók):

Pe: Perényi bácsi a szomszédból, akivel a lányok rendszeresen koketálnak az erkélyen

bá: bácsi

Ja: ez Rebusnál Janka

be: Jankánál a ReBEka

pa: lámpa

cicicic: cica (Rebi)

aba: apa (Rebi)

mama: nagymama

ajá, anya: anya (Janka)

Játék: Sikerült használtan hozzájutnom szép állapotú Lego Primo építókockákhoz. Imádják. Hatalmas tornyokat építünk, felemelik, s ahogy görbül az építmény, úgy kacagnak. Rebus már láthatóan direkt szórakoztatja (ezzel) Jankát.

A legújabb (pedig ezer éve mutattam nekik), hogy Rebus autótologatás közben utánozza a motor hangját.

A játszóteret és a szabad, nagy tereket imádják. Most már önállóan mennek fel a csúszdára (figyelni is kell). Szívesen homokoznak (a másik homokozóvödre/lapátja) mindig szimpatikusabb, de a nagy kedvenc továbbra is a hinta.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr601985600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.



widgeo
süti beállítások módosítása