(S)Ikerblog (Janka és Rebeka)

A papír formátumhoz már öreg vagyok, az írásom csúnya, a memóriám nem a régi. Miről fog szólni a blog? Rólunk, hogy végre, hosszú idő után két kis csoda (s)iker(ült). Lilypie Second Birthday tickers

Gondolat

"Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel." Kodály Zoltán

Videó

Kaptam...

Galagonya6: bloggerdíj

Utolsó kommentek

  • knnóri: Gala, az első bekezdést akár én is írhattam volna, minden szava igaz rám is. :D És igen, a locspoc... (2010.09.14. 09:32) Mozgalmas délelőtt - beteges délután
  • Galagonya6: KÖSZÖNJÜK!!! (2010.09.06. 21:45) Rebus-nap
  • Míra és Réka Anyukája: Boldog névnapot Rebekának! M,R,K,Á (2010.09.06. 21:43) Rebus-nap
  • Ancesz: :))))) (2010.08.27. 07:40) Gyerekszáj
  • Galagonya6: Köszönjük! Én mindig nagyon különbözőnek látom őket, de az utcán, ismeretlenek mindig sok hasonlós... (2010.08.26. 12:44) Közös falatozás
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mérföldkövek

Hóforduló (9. hónap)

2009.09.04. 11:30 - Galagonya6

Címkék: képek fejlődés hóforduló

Újabb hóforduló, a félév után megint egy, ami máshogy is kifejezhető: háromnegyed.

Igazán eseménytelen volt a hónap. Se nagy, se érdekes változás nem történt. Néhány új "szó", vacsisztájk, bedagadt íny (fogacska sehol), sok csípés (Jankát imádják a dögök) és itt vége is a listának.

Alapadatok: Rebus pelenkástul 8110 gramm, Janka 7590 gramm. 74-es a ruhatáruk.

Evés: Egyre bővül az ételek sora, az én főztömet eszik ,csak rendkívüli helyzetben kapnak üvegeset. Ebben a hónapban elkezdték a tejtermékekkel való ismerkedést. A túró ízlik nekik.

Janka viszont újabban "vacsorasztrájkot", vagy inkább tápisztrájkot tart. Nem hajlandó csak pépet enni. Próbálkoztam a HA tápszer helyett ízesítettel is. Ezt szívesebben fogyasztja, néha viszont ezt sem, ilyenkor marad a pép.

Napi program: Szinte biztosan  6 és fél 7 között valamelyik jelez (általában Janka), hogy itt a reggeli ideje. Tízóraiig aztán nem is alszanak vissza. (Kivéve, ha reggel sétálunk) Tízórai után van egy hosszabb (náluk az 1-1.5 óra) alvás, bár az utóbbi négy napban hol Janka verte fel Rebust, hol Rebus Jankát kb. fél-háromnegyed óra után. Ez a nyugis időszak. Ilyenkor egyedül-ketten együtt is jól elvannak, így én feltehetem a kajájukat, bedobhatok egy mosást, vasalhatok stb. Ebéd fél 1 és fél 2 között valamikor. Fáradtság függvényében még vagy hagyom őket játszani, vagy alvás van. Uzsi 4-fél 5 körül, pihi, majd TSMT-zünk. Ha korábban ébrednek, akkor inkább uzsi előtt van a "torna"., újabban délelőtt, ha délután akarok sétálni velük. Este fürdés, vacsi, alvás. Éjjel fejenként minimum egyszer biztos felébred valamelyik, ilyenkor kicsi simi, puszi és társai, s szerencsére hamar visszaalaszanak.

 
Fogak:Rebus felső négy fogának a helye (azaz az íny) jócskán dagadt, tömköd is egész nap, és nyűgös is. Lehet, hogy egyszerre növeszti a felső négyet a meglévő kettő mellé. Janka továbbra is nyolc foggal vigyorog ránk.
 
Mozgások: Rebus imád tapsolni. Magától is eszébe jut. Már olyan ügyes, hogy hangot is ad a két kis kéz. Jankát nem érdekli ez a tudomány, viszont már kétszer-háromszor visszaintegetett a neki pápát intőknek.
Ezerrel másznak, minden lehetséges és lehetetlen helyen felállnak, oldalaznak.
 
Kommunikáció: Vannak olyan napok, amikor Rebus szája be sem áll. Jellemzően viszont kaja után jóllakott óvodás mosollyal az arcát kezd el karattyolni (bababa, mamam, memem, vavava, tetete és egyéb katyvasz). Janka szűkszavúbb, a szókincs is kisebb (bababa, mamama és ennek furcsa elegye a babmam).
 
Érzelmek: Sokat nevetnek (együtt is, egymáson). Janka csikis, ezt kihsználom olykor-olykor... tudnak kajánul vigyorogni és van huncut arcuk is. Rebus újabb szokása, hogy hátrahajtjva a fejét, felhúzva az orrát bohóckodik.
 
Élvezem ezt az időszakot. Most egy kicsit könnyebb, több mindenre jut időm, az elmúlt három-négy nyűgös nap ellenére is.
 
 

 

Galagonya6: page

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr181358119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.



widgeo
süti beállítások módosítása