(S)Ikerblog (Janka és Rebeka)

A papír formátumhoz már öreg vagyok, az írásom csúnya, a memóriám nem a régi. Miről fog szólni a blog? Rólunk, hogy végre, hosszú idő után két kis csoda (s)iker(ült). Lilypie Second Birthday tickers

Gondolat

"Az anya nemcsak testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel." Kodály Zoltán

Videó

Kaptam...

Galagonya6: bloggerdíj

Utolsó kommentek

  • knnóri: Gala, az első bekezdést akár én is írhattam volna, minden szava igaz rám is. :D És igen, a locspoc... (2010.09.14. 09:32) Mozgalmas délelőtt - beteges délután
  • Galagonya6: KÖSZÖNJÜK!!! (2010.09.06. 21:45) Rebus-nap
  • Míra és Réka Anyukája: Boldog névnapot Rebekának! M,R,K,Á (2010.09.06. 21:43) Rebus-nap
  • Ancesz: :))))) (2010.08.27. 07:40) Gyerekszáj
  • Galagonya6: Köszönjük! Én mindig nagyon különbözőnek látom őket, de az utcán, ismeretlenek mindig sok hasonlós... (2010.08.26. 12:44) Közös falatozás
  • Utolsó 20

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Mérföldkövek

Hóforduló (8. hónap)

2009.08.04. 22:49 - Galagonya6

Címkék: fejlődés mozgásfejlődés hóforduló bendőtöltő

Adatok: Janka 7130, Rebus 7810 grammos pelusban. Janka 70 cm, Rebus  pár centivel nagyobb/magasabb. Épp méretváltásban vagyunk: a 68-as ruhatár lassan megy az eladó ruhák közé, s folyamatosan szerzem be a 74-es és 80-as ruhákat őszre, télre.
 
Nagymozgások:Újabb nagy ugrás történt a fejlődésükben ebben a hónapban: Janka felállt, Rebus mászni, térdelni kezdett, majd követte Jankát az állásban. Kezdetben a kiságy mellett űzték ebbéli tevékenységüket, az utóbbi időben a franciaágyunk a célpont. Felállnak, megkapaszkodnak, oldalaznak. Állásból lehajolva egyik kezükkel kapaszkodva tárgyakat fognak meg és emelnek fel.
Tökéletesen ülnek, s így töltik az idejük nagy részét, ha éppen nem másznak (anya nyomában vagy nélküle ki az előszobába) vagy álldogálnak.
 
Finommozgások: Rebus elmélyült játékos. Ha valami a kezei közé kerül forgatja, nézegeti, vizsgálja. Ehhez értő arcot is vág. Janka továbbra is a száj embere: megfog, bekap. Kedvence a zsinór. Legyen az széles, keskeny, hosszú, rövid..lehet fogni, rángatni, húzni. Amit még nagyon szeretnek (mi nem szeretjük): a hajhúzás és az apai mellkasszőrzet ráncigálása. Ez is inkább Janka kedvence...hosszú hajú látogatóinknak az ajtóban hajgumit osztogatunk.:)
Rebus lelkesen tapsol.
Újból  nézegetik a kezeiket: kinyitják, becsukják, forgatják..aztán felvesznek egy-két tárgyat...és folytatódik a játék tovább.
Kukac úr kiesett a kegyeikből. Egyszerű gyerekek: a pet palack, benn apró kavicsokkal nagyszerű zajkeltő: rázni lehet vele, dobolni...jó hangosan.
 
Érzelmek, hangulat: Volt pár igazán bugyiizzasztóan nehéz napom a hónapban. Pár napig Rebeka bőgött, nyüszített, ha csak kitettem a lábam a szobából. Aztán elmúlt. Azaz nem múlt el, hanem megoldást találtam rá: így ő is megnyugodott, én is haladtam a dolgaimmal.
Egyébként -ha már Rebeka- egy nagy bohóc. Mókázik, vigyorog, figyeli a reakciókat. Az apját egyenesen imádja. Amint hallja a kulcs zörgését a zárban és apa hagját, már kotor kifelé az előszobába. Janka meg nagy vagány. Sokat mosolyog, mindenkit levesz a lábáról. Ehhez persze nagy kerek szemei és hosszú szempillái is hozzásegítik. Imádnak csavarogni, rögtön feltallják magukat az új helyen: mennek, felfedeznek, bár jankánál olykor-olykor eltörik a mécses: főleg ha neki nem tetsző  (?)idegen vagy ritkán látott ismerős szól/nyúl hozzá.
 
 
Evés: Új ízek: spárga, cukkini, tök, sárgabarac, görögdinnye. Megpróbálkoztam a tejpépekkel is (Eddig csak HA-t ettek). Az almásat nem szeretik, a banános viszont elsőre bejött. Szépen esznek. Janka eddig csirkeellenes volt. Még a kedvenc répafőzelékébe keverve sem akarta elfogadni. Aztán amikor a spárgába tettem bele, megette..elfogyott a majdnem 180 ml-es adag. Azóta lelkesen eszi a húst. Rebusra meg aztán ényleg smemi panasz. Mindent megeszik. ha valami kevésbé ízlik neki, abból kevesebbet. Janka aranyos szokást vett fel: ülnek a hordozóban, várják az ételt. Megérkezem vele, akkor már hümmögnek, cuppognak. Első falat. Bármi is legen az -régi vagy új íz-Janka felhúzza az orrát, vág egy kis fintort (Na, mit hoztál ma anya? Mi eeeeeeeeeeeeeez?), majd enni kezd (Nem is olyan rossz.)
Egyébként reggel-este folyékony; tízórai gyümölcs vagy pép vagy pépbe kevert gyümölcs (+ ha kérndek fehér folyékony); ebéd főzelék (ebből általában 150 ml az adag); uzsi -ahogy kijön a lépés- fehér folyékony vagy gyümi vagy pép a menü.
 
Alvás: Este 9-től reggel 6-ig  alszanak. Rebus a jobb alvó, ő ébred később, s akkor is általában csak Janka "unszolására". Napközben alszanak egyet 9-10 között (hol hosszab, hol rövidebbet). Szerencsére az ebéd előtti beájulást elhagyták. Így kb 1-kor esznek, s utána van egy hosszabb alvás 3-ig, olykor fél négyig is. Janka olyan, mint egy örökmozgó, ha álmos is, akkor is jön-megy. Úgyhogy  amikor Rebus jelzi, hogy álmos, Jankát is megkínálom a lehetőséggel: beteszem az ágyába. Ha zavarja Rebust, akkor jön a b. variáció: megpróbálom az ágyunkon elaltatni. Általában ez be is jön, hiszen álmos, csak a közelséget, biztonságot igényli. Ha ez sem jönne be, akkor felkötöm a hátamra. Itt meg szokott nyugodni,  lecsendesedik, s kb. 10-15 perc után be tudom tenni az ágyába. A legrosszabb esetben pedig nem alszik. Ilyenkor kijön velem az előszobába, ott molyol  mellettem. Ezt a variációt nem szeretem (szerencsére ritkán fordul elő), mert a nap ilyenkor abból áll, hogy hol az egyik alszik, hol a másik...az épp nemalvóval meg kiszorulok az előszobába...és nem tudok haladni a dolgommal.
 
Kommunikáció: Ebben Rebeka előrébb jár. Előszeretettel dumál, kurjant. Mostanában többször előfordult, hogy elkezdett valamelyik sikkantani, amibe a másik is beszállt (kvázi válaszolt), mintegy azzal "szórakoztak", ki tud hangosabban sikítani. Mindketten jól ismerik a nem szabad-os hanglejtést, sőt...már egy-egy "rosszaság" előtt rám is néznek, engedem-e vagy sem....aztán legtöbbször (hiába tiltás) mégis megteszik.
 
Fog: Rebus egyelőre megelégszik a meglévő kettővel, Janka viszont már a hetediket és a nyolcadikat növeszti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerblog.blog.hu/api/trackback/id/tr71289770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.



widgeo
süti beállítások módosítása